GLOBUS

Uhapšen brat Lea Mesija!

Avaz.ba

2.12.2017

Matijas Mesi (Matias Messi), brat slavnog igrača Barcelone i reprezentacije Argentine Lea Mesija, koji se druži s poznatim kriminalcima, zadržan je u pritvoru, nakon što su mu u bolnici u Rosariju, na sjeveru Argentine sanirane brojne povrede čije je porijeklo još nerazjašnjeno. 

Mesijev najstariji brat uhapšen je pošto je na njegovom gliseru pronađen pištolj kalibra .38, za koji nema dozvolu.

Krv na tijelu

Matijasa je mještanin pronašao krvavog i nasukanog na obali. Policija je brata nogometaša sa brojnim povredama, a motor broda bio je isprskan krvlju. 

Matijas je policiji rekao da je doživio nesreću, odnosno da se gliserom "zakucao" u piješčani sprud, ali je tokom pretresa broda na njemu pronađeno oružje za koje Mesi nema dozvolu.

Matijas ima prijelom vilice, nosa i brojne druge modrice i povrede, ali za sada stoji pri verziji priče o nezgodi sa gliserom. 

Advokat porodice Mesi, Ignasio Karbone (Ignacio Carbone), rekao je za argentinske medije da na brodu uopće nije pronađen pištolj.

- Svi članovi porodice slažu se da Matijas ne posjeduje oružje, da navodno oružje uopće ne postoji i da su u pitanju potpuno lažne informacije - rekao je on.

Matijas je i ranije imao probleme sa zakonom. "Daily Mail" piše da se u Argentini druži sa "dobro poznatim" kriminalcima, od koji su neki na Interpolovim potjernicama zbog ubistva. 

Prije skoro deset godina, uhapšen je pošto je za pojasom nosio napunjen pištolj. Zatim je 2011. preživio pokušaj ubistva, kada je kuća u kojoj živi "zasuta" rafalima iz automobila u pokretu, a 2015. ponovo je uhapšen zbog posjedovanja oružja bez dozvole. Tada je policajcima koji su ga uhapsili nanio lakše povrede, tokom opiranja hapšenju. 

Alkohol i droga

"Daily Mail" dodaje i da Matijas ima problem sa zavisnošću od alkohola i droge.

Ukoliko bude bio osuđen, prijeti mu do šest meseci zatvora.

Mesijev drugi brat Rodrigo u Španiji je uhapšen pošto je pištoljem prijetio biciklisti nakon čarke u saobraćaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.