LA LIGA

Pakleni raspored Reala: Dva puta sa Barcelonom i Liverpulom u 26 dana

Fudbaleri Reala će odigrati sedam utakmica u narednih mjesec dana

Real Madrid: Dva El Klasika i derbija sa Liverpulom u 26 dana. AP

N. H.

20.2.2023

Real Madrid će u narednih mjesec dana igrati čak sedam utakmica.

To bi bio ogroman problem čak i da se radi o sedam utakmica protiv timova iz druge ili treće lige, a pogotovo kada je riječ o protivnicima ove klase.

Taj niz će početi sutra, 21. februara na gostovanju kod Liverpula u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a završit će 19. marta na Kamp Nou protiv Barcelone.

Liverpul i Barcelona puta dva

Real će dakle za manje od mjesec dana igrati mnoge derbije protiv najvećih klubova i rivala, ali i utakmice s ostalim protivnicima nisu ništa lakše, a važnost svake utakmice je neprocjenjiva.

Niz utakmica startuje na Enfildu i utakmici sa Liverpulom, u prvoj utakmici nokaut faze Lige prvaka.

Ovaj dvomeč predstavlja svojevrsnu mogućnost spasa za obje ekipe. Real poslije 22 kola kasni osam bodova za vodećom Barcelonom, dok je Liverpul tek osmi na tabeli engleske Premijer lige.

Jedan „lakši“ protivnik

Pet dana poslije prve utakmice sa Liverpulom, Real će u madridskom derbiju dočekati Atletiko. Četiri dana kasnije na Bernabeu dolazi Barcelona u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja.

Real poslije ide na gostovanje kod Betisa, koji se bori za mjesto u Ligi prvaka.

Poslije te utakmice će imati 7 dana pauze, a onda će dočekati još jednu ekipu iz Katalonije, ovaj put je u pitanju Espanjol i ovo će im biti jedini, relativno, lakši protivnik u ovom paklenoj seriji, ali se i oni bore za opstanak.

Tri dana kasnije Realu na isto mjesto dolazi Liverpul, u uzvratnoj utakmici Lige prvaka.

Nevjerovatno teška serija utakmica se završava 19. marta El Klasikom kod Barcelone u ligi, koja bi i mogla pokazati ko će biti prvak na kraju sezone. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.