MORBIDNI POTEZ

Navijači PAOK-a spalili dres preminulog srbijanskog košarkaša

Iz AEK-a s punim pravom smatraju da je takav potez nedopustiv

Morbidan potez navijača Paoka. Printscreen

N. R.

22.2.2023

Fudbaleri PAOK-a i AEK-a igrali su za vikend prvenstvenu utakmicu u okviru 23. kolu grčke Superlige, a utakmica igrana na stadionu "Tumba" u Solunu je pala u drugi plan zbog morbidnog poteza navijača domaćeg tima.

Naime, PAOK-ovi navijači su se na tribinama pohvalili "oduzetim trofejima" od rivala kao što su zastave, dukserice, šalovi, dresovi i ostali navijački rekviziti.

"Trofeje" su kasnije spalili, a među brojnim spaljenim stvarima našao se i dres s brojem 13 preminulog srbijanskog košarkaša Stevana Jelovca.

Iz AEK-a s punim pravom smatraju da je takav gest pristalica PAOK-a nedopustiv.

"Naš grb je naša duša. Spaljivanje svetih stvari je na ovaj ili onaj način sramota za svakoga ko to pokuša i taj nema veze sa sportskom kulturom. Ovaj sramotni čin usmjeren je protiv tradicije, dresa vrijednosti i ideala vizantijskog AEK-a. Krađa i paljenje (prema žalbama naših navijača) dresa našeg preminulog sportiste, našeg pokojnog brata Stevana, međutim, prelazi sve granice i ne možemo, a da ne iskažemo bijes i ogorčenje. Sigurni smo da se i PAOK ne slaže s takvom praksom koja nije u skladu s historijom kluba", stoji u saopštenju navijača tima iz Atine.

Stevan Jelovac je preminuo 5. decembra 2021. godine od posljedica moždanog udara. U trenutku kada je došlo do tragedije bio je član AEK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.