OBJAVIO NJEGOV KLUB

Čeh došao u žižu javnosti objavom da je homoseksualac: Sada napušta fudbal

Jakub Jankto je doživio saobraćajnu nesreću u kojoj se povrijedio, vozeći automobil bez vozačke dozvole

Jankto: Zbog saobraćajne nesreće odvojen od kluba. AP

N. H.

20.4.2023

Češki fudbaler Jakub Jankto, koji je prije nekoliko mjeseci došao u žižu javnosti objavom da je homoseksualac, će uzeti neko vrijeme da se skloni od fudbala zbog saobraćajne nesreće u kojoj se našao.

Klub odbio objasniti razloge 

Sparta Prag, klub za koji Čeh nastupa, je u saopćenju javio da on ne trenira s timom i da će mu biti dato vrijeme da se riješi svoju situaciju. Iz kluba su odbili da daju više detalja, te su uputili molbu javnosti i medijima da poštuju Janktovu privatnost.

Jankto je u svojoj objavi objasnio kako mu njegovo zdravlje ne dozvoljava da nastavlja pomoći Sparti u borbi za šampionsku titulu Češke i da je veoma zahvalan svima u klubu, kao i navijačima na njihovoj podršci.

Legitimisan od policije

Policija je rekla kako je on legitimisan od strane saobraćajnih policajaca, nakon što su oni obavješteni od strane drugog vozača. Bio je negativan na testiranju za alkohol, ali je Jankto odbio testiranje na droge.

Prema navodima iz tamošnjih medija, on također nije imao vozačku dozvolu, koja mu je oduzeta ranije od policije, što je kažnjivo zatvorskom kaznom u Češkoj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.