TALENTOVANI PORTUGALAC

Želi ostati u Milanu: Rafael Leao odbio Čelzi i Real Madrid

Rafael Leao je putem svog menadžera odgovorio na interesovanje dva giganta evropskog fudbala

Leao: Ostaje u Milanu. AP

N. H.

26.4.2023

Rafael Leao, fudbaler Milana, odbio je ponude Čelzija i madridskog Reala, pošto želi produžiti saradnju s italijanskim klubom, prenosi "Gazzetta dello Sport".

Leao ima ugovor s Rosonerima do 30. juna 2024. godine. Italijanski mediji navode da je menadžer igrača Žorž Mendeš (Jorge Mendes) razgovarao s predstavnicima Čelzija i Reala, te im saopćio da Portugalac ne želi napustiti ekipu Milana.

Mendeš je najavio da će nastaviti pregovore s čelnicima Milana u vezi s produživanjem saradnje s Leaom. "Gazetta" navodi da rukovodstvo Milana planira povećati plaću Portugalca na sedam miliona eura po sezoni.

Međutim, dvije strane se još nisu dogovorile o isplati duga Sportingu, koji iznosi više od 20 miliona eura. Leao je unilateralno raskinuo ugovor 2018. godine sa lisabonskom ekipom. Mendeš očekuje da Milan isplati dug, ali čelnici Rosonera ne žele to učiniti, već planiraju napraviti dogovor sa portugalskim fudbalerom i Sportingom.

Leao je ponikao u Sportingu, a 2018. je napustio klub iz Lisabona i onda prešao u Lil. On je u francuskom klubu proveo jednu sezonu, a potom je pojačao Milan. Ove sezone je odigrao 41 meč u Milanu, a postigao je 13 golova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.