UŠATI TROFEJ

Oni nisu imali sreće: Fudbaleri s najviše utakmica i bez titule Lige prvaka, na listi i jedan Bosanac

Neko uspije ispuniti svoje snove, a neko ne, ma koliko on pokušavao

Ibrahimović i Bufon: Predvode listu. Platforma X

13.11.2023

Ušati trofej je mnogim fudbalskim zvijezdama ostao nedosanjani san. Taj trofej koji dobija pobjednik Lige prvaka je nešto o čemu mnogi fudbaleri maštaju.

Neko uspije ispuniti svoje snove, a neko ne, ma koliko on pokušavao. Tako je "Transfermarkt" sastavio listu fudbalera sa najviše utakmica u Ligi prvaka bez ušatog trofeja.

Na listi je i jedan bh. fudbaler - Miralem Pjanić koji je odigrao 83 utakmice, a da nije postao prvak Evrope. Pjanić je u Ligi prvaka igrao u dresu Liona, Rome, Juventusa i Barcelone, a najbliže trofeju došao je 2017. kada je njegov Juventus izgubio od Real Madrida (4:1).

Listu "nesretnih" predvode Zlatan Ibrahimović i Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon) koji su odigrali po 124 utakmice u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Pjanić u finalu Lige prvaka protiv Reala 2017. godine. Platforma X

Popularni Ibra stvarno nije imao sreće. Bio je član Intera 2009. kada je Barcelona bila prvak Evrope, a onda je 2010. otišao u Barcelonu da bi tada titulu osvojio Inter.

Godinu kasnije je preselio u Milan, a Barca je ponovo osvojila Ligu prvaka.

Ibrahimović: U Barceloni bio "pogrešnu" sezonu. Platforma X

Sreće nije imao ni Sesk Fabregas (Cesc). On je odigrao 104 meča u Ligi prvaka, ali nije došao do ušatog trofeja iako su njegovi bivši klubovi Barcelona i Čelzi dolazili na tron Evrop.e

Slijede potom Fernandinjo (Fernandinho) sa 103, Mihael Balak (Michael Ballack) sa 93, Atletikov dvojac Antoan Grizman (Antoine Griezmann) i Koke sa 88, Leonardo Bonući (Bonucci) sa 86, Markinjos (Marquinhos) sa 84, te Gonzalo Iguain (Higuain) i Arturo Vidal koji su, poput našeg Pjanića, sakupili 83 nastupa u Ligi prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.