PRAVI ČUDA

Licitira se za Poketinove zamjene: Čelzi želi trenera oko kojeg se otima pola Evrope

Čelzi je u mogućnosti da Tijagu Moti ponudi veću platu i više novca za trošenje tokom ljeta od rivala

Tijago Mota. AP

Di. R.

3.5.2024

Čelzi je nezadovoljan trenutnom situacijom u klubu i čovjek koji će platiti cijenu neuspjeha na kraju sezone najvjerovatnije će biti Argentinski stručnjak Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino).

Londonski klub se trenutno nalazi na 8. mjestu u ligi, sa 51 osvojenih bodova. To sigurno nije bio plan novog vlasnika Toda Bejlija (Todd Boehly) koji je na pojačanja izdvojio preko milijardu eura otkako je došao u klub sa Stamford Bridža.

Svi žele Motu

Londonski "Plavci" su ozbiljno zainteresovani za trenera Bolonje Tijaga Motu (Thiago Motta), što predstavlja problem za ekipe kao što su Milan i Juventus, koji ga također žele u svojim redovima.

Kako prenose mediji u Italiji, Čelzi bi mogao raskinuti ugovor sa Maurisijom Poketinom na kraju sezone. Londonski klub se ove godine neće kvalifikovati u Ligu prvaka, i to se navodi kao ključni razlog nezadovoljstva.

Također Čelzi ove godine nije osvojio niti jedan trofej, iako su doveli veliki broj novih igrača, koji su trebali pojačati ekipu iz Londona.

Problem za Čelzi je činjenica da je Mota jedan od najtraženijih trenera u Evropi u ovom trenutku, s obzirom da je doveo Bolonju na korak do plasmana u Ligu prvaka, a njegov ugovor ističe na kraju ove sezone.

On je sada fokusiran na trenutni posao i donijet će odluku o svojoj budućnosti na kraju sezone, ali će Bolonja sigurno učiniti sve što mogu kako bi zadržali bivšeg trenera Specije i Đenove.

Italija ili Engleska

Milan i Juventus će vjerovatno imati nove trenere u idućoj sezoni, a upravo se Tijago Mota spominjao kao idealno rješenje za ove fudbalske velikane Italije.

Podsjetimo, Milan je imao dogovor sa španskim stručnjakom Lopetegijem (Lopetegui), ali navijači sedmerostrukog prvaka Evrope su spriječili dolazak nekadašnjeg trenera Real Madrida.

Čelzi je u mogućnosti da Tijagu Moti ponudi veću platu i više novca za trošenje tokom ljeta od Milana i Juventusa.

Upravo zbog toga bi se Čelzi mogao činiti kao privlačniji projekat za Motu, uzimajući u obzir prosječnu dob ekipe i lošu sezonu koju su imali pod Poketinom.

Motina Bolonja igra sjajnu sezonu i trenutno je na 4. mjestu sa 63 osvojena boda, i jako su blizu da se kvalifikuju za Ligu prvaka, što bi bio izvanredan uspjeh za ovu ekipu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.