PRVA ZVIJEZDA LIVERPULA

Nema više dileme: Salah odlučio gdje će nastaviti karijeru nakon što se svađao sa Klopom

Navijači Liverpula ne moraju strahovati jer je Salah zvanično predstavljen u novim dresovima Liverpula za narednu sezonu

Salah i Klop. AP

Di. R.

3.5.2024

U posljednje vrijeme se mnogo govorilo o sudbini Mohameda Salaha, pogotovo nakon svađe sa Jirgenom Klopom (Jürgen Klopp) na utakmici protiv Vest Hama.

Ta utakmica je završena rezultatom 2:2 pa su se mnogi pitali zašto je Salah sjedio na klupi do same završnice meča.

Salah se posvađao sa njemačkim stručnjakom jer ga je u igru uveo tek u 79. minuti. Naravno da to Salahu nije odgovaralo što će odigrati samo desetak minuta, pa je došlo do prepirke između njega i trenera Liverpula.

Nakon te utakmice Salah je izjavio da će "biti vatre ukoliko progovori", i tako je unio nemir među najvatrenije navijače Liverpula koji žele gledati Egipćanina u svojim redovima.

Ali navijači Liverpula više ne moraju strahovati jer je Salah zvanično predstavljen u novim dresovima Liverpula za narednu sezonu, i tako su otklonjene sve dileme o njegovom odlasku iz kluba.

Iako Salahu ugovor ističe na kraju ove sezone, on će sasvim sigurno ostati član tima sa Enfilda.

Klop je također smirio navijače kada je rekao da on i Salah nemaju nikakvih problema i da su sve nesuglasice koje su postojale između njih riješene.

- Da se ne znamo toliko dugo, ne znam kako bismo riješili ovaj problem. Ali, pošto se mnogo poštujemo, problema više nema. Idemo dalje -  rekao je Klop na konferenciji za medije.

Salaha treba očekivati u prvoj postavi Liverpula već za vikend, kada će popularni 'Redsi' ugostiti Totenhem u okviru 36. kola Premijeršipa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.