GOLGETER PORTA

Taremi dao gol za pobjedu u 98. minuti, pa se rasplakao

Iranski fudbaler u igru je ušao u 59. minuti uz ovacije domaćih navijača, a onda ih je pobjedničkim golom u 98. minuti bacio u trans

Mehdi Taremi. Screenshoot/ Platforma X

R. K.

13.5.2024

Proteklog vikenda se u svijetu sporta desilo mnogo zanimljivih scena, ali ova iz Portugala je definitivno najemotivnija.

Naime, Porto je u prvenstvu Portugala na svom stadionu savladao Boavistu rezultatom 2:1, a strijelac gola u 98. minuti bio je Mehdi Taremi.

Taremi na kraju sezone prelazi u italijanski Inter kao slobodan igrač, što je bio dodatni povod da se rasplače u emotivnom momentu kada je postigao gol za pobjedu.

Mehdi nije slavio gol kao što je uobičajeno, već je samo počeo da plače, svjestan činjenice da više neće igrati na čuvenom "Dragau".

Tridesetjednogodišnji iranski fudbaler u igru je ušao u 59. minuti uz ovacije domaćih navijača, a onda ih je pobjedničkim golom u 98. minuti bacio u trans.

Taremi je proveo četiri godine u Portu, a postigao je čak 90 golova, po čemu je ušao u historiju kluba, a sada su samo dva igrača ispred njega po broju golova ovog tima.

To su Džekson Martinez (Jackson) sa 92 gola i legendarni Mario Žardel (Jardel) sa 138 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.