VELIKI TURSKI DERBI

Sve će gorjeti u Turskoj, stigli sastavi za okršaj Galate i Fenera: Kartal donio (ne)očekivanu odluku

Iako se očekivalo da će bh. reprezentativac Edin Džeko biti u vrhu napada, ipak se Kartal odlučio na nešto drugačiju postavu

Kartal i Džeko. Platforma X

R. K.

19.5.2024

Najveći turski derbi između Galatasaraja i fenerbahčea samo što nije počeo, a treneri oba tima odabrali su početne sastave.

Feneru opcija samo pobjeda

Domaćin večerašnjeg derbija je u situaciji da pobjedom ili remijem obezbijedi naslov prvaka Turske, dok Džeko i Fenerbahče samo pobjedom ostaju u utrci za titulu.

Naime, Galatasaraj je trenutno na prvom mjestu turskog prvenstva, te drugoplasiranom Fenerbahčeu bježi za šest bodova.

Iako se očekivalo da će bh. reprezentativac Edin Džeko biti u vrhu napada, ipak se Kartal odlučio na nešto drugačiju postavu.

Prvih 11 obje ekipe

Za Fenerbahče dakle u prvih 11 igraju sljedeći igrači: Livaković, Osaji, Čaglar, Đajden, Ferdi, Džiku, Fred, Mert Hakan, Šimanski, Tadić i Bačuaji, dok će Džeko meč početi sa klupe.

Kada je u pitanju prvih 11 Glatasaraja, Okan Buruk se odlučio za sljedeće igrače: Muslera, Ajhan, Demirbaj, Nelson, Sančez, Kon, Toreira, Mertens, Ziješ, Jilmaz i Mauro Ikardi.

Naguravanje počelo

Treba naglasiti da su igrači i jedne i druge ekipe već jednom zakuhali, a da meč nije ni počeo. Naime, došlo je do doguravanja igrača obje ekipe na zagrijavanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.