OLIMPIJSKI KOMITET BIH

Peti prijem za Lanu Pudar: Hvala OKBiH na velikoj podršci, potrudit ću se da vas nastavljam uveseljavati

Olimpijski komitet BiH koji nije budžetski korisnik je među prvima prepoznao olimpijski potencijal u ovoj mladoj plivačici, te je u 2021. godini finansijski podržao na njenom putu ka ostvarenju vrhunskih rezultata sa ukupno 42.000 KM

Lana Pudar tokom današnje posjete OKBiH. OKBiH

Piše: G. Š.

28.12.2021

Olimpijski komitet BiH nagradio Lanu Pudar povodom osvojene bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju. Predsjednik OKBiH Marijan Kvesić, te potpredsjednici OKBiH prof.dr Milanko Mučibabić i prof.dr Izet Rađo, primili su danas plivačicu Lanu Pudar i predstavnike Plivačkog saveza BiH u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH.


Burna sezone

- Povod prijema je uručivanje nagrade petnaestogodišnjoj Lani Pudar u visini 7.000 KM za nedavno osvojenu bronzanu medalju na  Svjetskom prvenstvu održanom u Abu Dabiju, saopćeno je iz OKBiH.

Lana Pudar je ovom prilikom izjavila: 

- Rado posjećujem Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i želim da im se zahvalim što prepoznaju moje rezultate i uspjehe.  Nadam se da ćemo se češće viđati i naredne godine. Sezona je bila burna sa mnogo dobrih isplivanih rezultata, i pripreme za narednu sezonu kreću vrlo brzo. Hvala Olimpijskom komitetu BiH na velikoj podršci i potrudit ću se da vas nastavljam uveseljavati, rekla je naša najbolja plivačica.


Olimpijski potencijal

Olimpijski komitet BiH koji nije budžetski korisnik je među prvima prepoznao olimpijski potencijal u ovoj mladoj plivačici, te je u 2021. godini finansijski podržao na njenom putu ka ostvarenju vrhunskih rezultata sa ukupno 42.000 KM, što se nadamo da će se nastaviti i u 2022. godini.

- Ovo je peti prijem Lane Pudar u ovoj godini, i kako smo Lani već ranije poželili da zadrži kontinuitet visokih plasmana, Lana ispunjava našu želju i nastavlja da nas raduje svojim nastupima i vrhunskim rezultatima. Ova nagrada sigurni smo nije posljednja i želimo da i u 2022. godini Lana blista punim sjajem i odličnim nastupima - rekao je predsjednik OK BiH Marijan Kvesić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.