EVROPSKO PRVENSTVO

Legendarni golman Hrvatske: Moja obaveza je još jednom obući ovaj sveti dres

Treneri su suočeni s time da nemaju drugog izbora, dodaje Alilović

Alilović: Posljednji put za Hrvatsku nastupio 2018. godine. Twitter

I. Ć.

19.1.2022

Hrvatska rukometna reprezentacija na Evropskom prvenstvu ima ozbiljan problem s povredama i koronavirusom, pa će u narednu rundu takmičenja biti poprilično desetkovani.

Povratak u reprezentaciju

Ono što je obradovalo hrvatske navijače jeste informacija da je selektor Hrvoje Horvato pozvao Mirka Alilovića, golmana koji je za reprezentaciju zadnji put branio na Evropskom prvenstvu 2018. godine.

- Tu sam, vratio sam se na poziv selektora. Situacija je takva kakva jest, prvenstvo je ludilo. Nas taj virus proganja od priprema, od prvog dana. Promijenili smo, vjerujem, dvoznamenkast broj igrača, ali nadam se da ćemo na tome stati. Tu sam nakon četiri godine. U ovako kratkom roku je teško nešto iskombinovati.

Rekao sam selektoru, tu sam, doći ću, pomoći ću koliko mogu. To je moja odgovornost. Moja obaveza je još jednom obući ovaj sveti dres - rekao je Alilović. 

"Poznajem sve igrače, ali ne znam da li oni mene"

- Ovo je specifična situacija, treneri su suočeni s time da nemaju drugog izbora. Mi se zasad snalazimo dobro, prošli smo prvi krug i tu smo. Budući da živim rukomet, poznajem sve igrače, ali je pitanje poznaju li oni mene - dodao je na pitanje o tome poznaje li saigrače pa zaključio:

- Fizički se dobro osjećam. Četiri dana poslije pozitivnog dobio sam negativan test na koronu. Bez simptoma, kao i 99 posto slučajeva trenutno. 

Ali svi ti protokoli i zatvaranja otežavaju pripremu i boravak, osnovne stvari. Treba sve izdržati, ni ne znamo ko će sutra igrati - zaključio je legendarni golman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.