ALPSKO SKIJANJE

Otkazani slalom u Val Dizeru i superG u Sent Moricu

Svjetski kup se nastavlja u četvrtak u talijanskoj Val Gardeni.

Otkazana trka u Val Dizeru. AP Photo/Pier Marco Tacca

FENA

10.12.2023

Slalom skijaša Svjetskog kupa u alpskom skijanju u Val Dizeru i superG utrka skijašica u Sent Moricu, koji je bili na rasporedu u nedjelju otkazani su zbog velikih količina kiše i snijega koji su padali tijekom noći, saopćila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

- Zbog trenutnih uslova na stazi nakon kiše i snijega tokom noći te kako bi se osigurala sigurnost i jednaki uslovi za sve skijaše, žiri je odlučio otkazati slalom - rekao je glasnogovornik FIS-a na mreži Telegram.

Svjetski kup u alpskom skijanju za skijaše nastavlja svoj katastrofalan početak sezone, s otkazanom sedmom utrkom od devet prvobitno planiranih, dok je kod skijašica otkazana treća utrka.

Krajem oktobra zbog vjetra moralo je biti otkazano veliko otvorenje u Zeldenu u Austriji. Potom su spustovi Cermata u Švicarskoj i utrke u Biver Kriku u Sjedinjenim Državama morali biti otkazani zbog loših vremenskih uslove.

Zapravo, održao se samo slalom u Gurglu u Austriji sredinom novembra i veleslalom u Val Dizeru u subotu. Ova višestruka otkazivanja na početku sezone su glavobolja za FIS, koji se bori s pomicanjem utrka u ionako vrlo pretrpanom kalendaru.

Svjetski kup se nastavlja u četvrtak u talijanskoj Val Gardeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.