ATP FINALE U TORINU

Šok u Torinu: Zverev poslije preokreta porazio Alkaraza

Španac je bio veliki favorit, ali je poražen od strane njemačkog tenisera

Zverev: Bitna pobjeda. AP

N. H.

13.11.2023

Španac Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) poražen je na početku ATP Finala u Torinu od Aleksandera Zvereva (Alexander) rezultatom 1:2, 7:6, 3:6, 4:6. 

U susretu Zelene grupe, u kojem je Španac bio apsolutni favorit, Zverev je napravio iznenađenje a za to mu je bilo potrebno nešto više od dva i po sata. 

Zverev je iskoristio prvu priliku koja mu se poklonila u prvom setu, pa je napravi brejk u 3. gemu, ali tri gema kasnije Karlitos mu je uzvratio istim. 

Brejkova više nije bilo, ali mini-brejkova jeste i to u dva navrata u tajbrejku prvog seta. Međutim, to osvajanje prvog seta od strane Alkaraza kao da je dodatno razbudilo Nijemca. 

On je zaigrao još ozbiljnije što se odrazilo i rezultat. Prvo je preživio krizu početkom drugog seta, da bi na identičan način kao u prvom oduzeo servis protivniku, što je vrlo lako sačuvao i izjednačio rezultat. 

Vrlo siguran je Zverev bio u svojim gemovima, što se nije moglo reći za Alkaraza. Ključan je bio peti gem, kada je Nijemac oduzeo servis protivniku. Karlitos je probao uzvratiti pri rezultatu 5:4 za Zvereva, ali nije iskoristio brejk priliku, pa je Zverev upisao vrlo bitan trijumf. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.