BIJELI SPORT

Alexandar Burmakin i Andrea Lola Popović pobjednici 24. evropskog teniskog turnira 'Zenica 2024'

Popović i Burmakin naslov pobjednika na ovom turniru, u organizaciji Tenis kluba Čelik, sa svojim partnerima osvojili su i jučer u dublovima

Detalj s turnira. Fena

FENA

4.5.2024

Finalnim singl mečevima u konkurenciji junorki i junora, danas je na terenima Teniskog kompleksa Kamberovića polje u Zenici okončan 24. turnir iz kalendara Tennis Europe za uzrast do 16 godina, na kojem su pobijedili Srbijanka Andrea Lola Popović i Alexander Burmakin, koji je igrao bez nacionalnih obilježja.

Popović i Burmakin naslov pobjednika na ovom turniru, u organizaciji Tenis kluba Čelik, sa svojim partnerima osvojili su i jučer u dublovima.

Burmakin je danas u finalu protiv Mateja Kukrike iz Hrvatske slavio s 6-2 i 6-2. Kukrika je u polufinalu s 6-2 i 6-3 porazio bosanskohercegovačkog tenisera i drugog nositelja Novaka Jaćimovića, dok je Burmakin s 6-3 i 6-4 savladao Hrvata Marka Čolaka. Zanimljivo je da ni Burmakin ni Kukrika nisu bili nositelji turnira, ali su obojica do finala stigli uvjerljivo i bez izgubljenog seta.

Prva nositeljica ženskog dijela turnira, Austrijanka Fronek, u finalu je poražena od druge nositeljice, Srbijanke Andreje Lole Popović, koja je meč dobila s 6-3 i 6-2. Fronek je u polufinalu u tie breaku izgubila prvi set protiv 13- godišnje Zeničanke Ede – Lare Šaćiragić s 7-6, ali je drugi set dobila s 6-2, dok je u trećem setu, pri vodstvu Fronek s 4-2, Zeničanka predala meč zbog povrede.

Jučer su igrani finalni mečevi u dublovima, u kojima su u konkurenciji juniora bh. teniser Petar Biletić i Alexander Burmakin s 6-1 i 6-4 porazili Hrvata Ivana Ilića i Nizozemca Stana Puta. U konkurenciji juniorki Vasilisa Dorina (igrala bez nacionalnih obilježja) i Lola Andrea Popović iz Srbije su s 6-1 i 6-2 porazili par Aleksandra Kardum Hrvatska i Zana Kunosić BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.