NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Trgovci i dalje dižu cijene

Za "Avaz" govori tehnički direktor naše fudbalske reprezentacije Zvjezdan Misimović. Pročitajte njegova očekivanja od polufinalnih utakmica Lige prvaka

Piše: Avaz.ba

27.4.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Trgovci i dalje dižu cijene.

Nakon što je Vlada Republike Srpske i zvanično donijela odluku o dodjeljivanju jednokratne novčane pomoći penzionerima, ova najugroženija socijalna kategorija u Federaciji i zvanično je ostala „crna rupa“ na Balkanu, ali i u Evropi. Na ovu temu, za "Avaz" govori Ivan Kožul, predsjednik Saveza kantonalnih udruženja penzionera FBiH.

Cijene osnovnih životnih namirnica nastavile su rasti i u martu, pokazuju podaci Agencije za statistiku BiH. Pročitajte i kolike su kazne izrekli inspektori Federalnog tržišnog inspektorata.

Komentar dana pisao je Nermin Demirović: Šarlatani kroje kapu.

Donosimo i kompletan izvještaj sa jučerašnjeg suđenja premijeru Federacije, Bakirovom premijeru Fadilu Novaliću i drugima u aferi “Respiratori”.

Ne stišavaju se reakcije nakon divljačkog pohoda „Ultrasa“. Gradonačelnik Mostara Mario Kordić kaže da će sjest s navijačima, "ne treba nam bruka od grada".

Ličnost dana je Kloi Džao: Oskar za historiju.

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH će se na današnjoj sjednici izjasniti o dopunama Zakona o električnoj energiji, kojim će se i formalno zabraniti izgradnja malih hidroelektrana snage do i uključivo 10 megavati (MW) na cijeloj teritoriji Federacije. Je li odzvonilo je gradnji malih hidroelektrana?

Dok građani Kantona Sarajevo plaćaju kazne od 500 do 1.500 KM, migrante niko ne može natjerati da nose maske. Zabrinjavajuće je što ih policija ne može natjerati migrante da nose maske.

Jasmila Žbanić i Damir Ibrahimović sinoć su govorili nakon noći dodjele Oskara. Poručili su, između ostalog, da su ljudi prihvatili film, osjećaju ga kao svoj.

Sarajevska policija još radi na pronalasku osobe koja je 11. aprila postavila eksplozivnu napravu u bašti nargila bara “Fatih” u Ustaničkoj ulici na Ilidži. Na našem portalu mogli ste pogledati video kako muškarac postavlja eksploziv u baštu kafića na Ilidži, a u printanom izdanju pogledajte fotografije naprave koja je bila postavljena u baštu nargila bara, a koja je predmet istrage. Donosimo još detalja istrage.

Donosimo tragučnu priču iz Uglevika. Milenko Manojlović prije dvije godine štrajkovao glađu smatrajući da je nepravedno otpušten nakon 35 godina rada, a jučer je digao ruku na sebe.

Na stranama Jet seta donosimo detalje sa 93. dodjele Oskara u Los Anđelesu.

Ne propustite pročitati i najnovije informacije iz svijeta sporta. Za "Avaz" govori  tehnički direktor naše fudbalske reprezentacije Zvjezdan Misimović. Pročitajte njegova očekivanja od polufinalnih utakmica Lige prvaka (Real Madrid – Čelzi, večeras u 21 sat te PSG – Mančester siti, sutra).

Za ljubitelje četverotočkaša donosimo najnovije vijesti iz svijeta automobila. Pročitajte ko slavi 60. rođendan, a vozili smo Volkswagen Golf 8 Style TDI DSG. Pročitajte zašto je suvereni vladar cesta.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.