SARAJEVO

Podrška ministara u Vladi KS manifestaciji obilježavanja 40. godišnjice ZOI

Ademović je zahvalio ministrima na snažnoj podršci toj manifestaciji, te spremnosti da učestvuju u organizaciji i realizaciji projekta

Sa sastanka. Grad Sarajevo

S. S.

27.12.2023

Na današnjoj, trećoj sjednici Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. u Sarajevu, podršku toj manifestaciji izrazili su ministri u Vladi Kantona Sarajevo Kenan Magoda, Admir Katica i Zlatko Mijatović.

Predsjedavajući Odbora za organizaciju obilježavanja 40. godišnjice ZOI održanih 1984. u Sarajevu Jasmin Ademović naveo je da Odbor nastavlja s radom s ciljem konačne formulacije okvirnog programa.

Snažna podrška

Ademović je zahvalio ministrima na snažnoj podršci toj manifestaciji, te spremnosti da učestvuju u organizaciji i realizaciji projekta.

Posebno je izdvojio dosadašnje aktivnosti Ministarstva kulture i sporta KS na čelu s ministrom Kenanom Magodom, kao i Ministarstva privrede KS na čelu sa Zlatkom Mijatovićem, te spremnost Ministarstva unutrašnjih poslova KS na čelu sa ministrom Admirom Katicom, za profesionalnu podršku manifestaciji.

Razvijanje programa

Sjednici Odbora je prisustvovao i Ahmed Karabegović, generalni sekretar Organizacionog odbora XIV Zimskih olimpijskih igara (ZOI), koje su od 8. do 19. februara 1984. godine održane u Sarajevu. U svom obraćanju, podsjetio je na značajne ljude i događaje povezane sa ZOI 84.

Istakao je da je program koji razvija ovaj odbor, do sada, najsadržajniji program obilježavanja godišnjice ZOI 84 te dao određene ideje za dalje razvijanje programa obilježavanja 40. godišnjice, posebno u dijelu Modula memorije, saopćeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.