IZRADA PERIKA

U Ženevi akcija prikupljanja kose za Udruženje djece oboljele od raka "Srce za djecu"

Prikupljena kosa će potom biti poslana Udruženju djece oboljele od raka "Srce za djecu" koje radi na izradi perika za djecu oboljelu od raka u BiH

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Anadolija

8.2.2024

Povodom 15. februara, Svjetskog dana djece oboljele od raka, Udruženje "Bosančica" iz Ženeve već treću godinu zaredom organizira akciju prikupljanja kose, javlja Anadolija.

Udruženje akciju provodi u koordinaciji sa salonom "Instinct'ifs Coiffeur" u Ženevi, a prikupljanje kose vršit će se od 13. do 24. februara.

Prikupljena kosa će potom biti poslana Udruženju djece oboljele od raka "Srce za djecu" koje radi na izradi perika za djecu oboljelu od raka u Bosni i Hercegovini.

Napominju da za dječije perike kosa mora biti nefarbana, netretirana i minimalno 30 cm dužine.

Iako prikupljanje kose još nije zvanično počelo, iz Udruženja ponosno navode kako su im se već javili brojni mališani koji su odlučili donirati svoju kosu.

Drugi put u akciji je učestvovala 11-godišnja Lejla Avdibašić, koja je ujedno bila i inicijator otvaranja ove predivne akcije, te primjer drugima. Donirajući kosu svojim vršnjacima je odlučila izmamiti osmijeh na licu i četverogodišnja Ema Alić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.