O ODLUCI ŠMITA

Sutra će se sve znati u direktnom prenosu: Dodika ne čudi što su Nijemci bili u tome, ali ga čudi odakle Britanci da to podržavaju

Samo djelimični pokušaj Evrope da se izvuče iz ovog gliba, aposlutno može da proizvede prestanak evropskog puta

Dodik: Reakcija dan nakon odluke Šmita. N. Šaljić / Avaz

E. Ć.

27.3.2024

Predsjednik RS Milorad Dodik se oglasio nakon odluke visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) koji je jučer donio tehničke izmjene Izbornog zakona BiH.

Dodik je naveo da su pojedini predstavnici međunarodne zajednice trebali ozbiljno da shvate zvaničnike RS kada su govorili da neće prihvatiti bilo kakvo nametanje.

- Samo djelimični pokušaj Evrope da se izvuče iz ovog gliba, aposlutno može da proizvede prestanak evropskog puta, ali to su oni izabrali i sada mogu to da rješavaju sa ovim lažnim Kristijanom Šmitom - kazao je Dodik.

Dodao je kako "ga ne čudi što su Nijemci bili u tome, ali da ga čudi odakle Britanci to podržavaju".

- Sve je to licemjerno, ali u svakom slučaju ono što ćemo mi raditi i kako i šta mislimo o nametanjima mogu svi zajedno da gledaju sutra u direktnom prenosu - poručio je Dodik.

Podsjećamo, NSRS je zakazala za sutra 11. posebnu sjednicu na temu: Razmatranje aktuelne bezbjednosne i političke situacije u svijetu sa aspekta reperkusija na RS – prijedlog predsjednika RS, predsjednika Narodne skupštine, premijera RS i člana Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.