FEDERALNI MINISTAR

Isak na sjednici Parlamenta: U nevinost onih koji su predmet davanja izjava vjerujem dok se ne utvrdi drugačije

Informirajući se o ovom slučaju kaže da je obavješten da se navedeni predmet vodi tri-četiri godine, ako ne i duže

Ramo Isak. Screenshot

S. S.

23.4.2024

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak obratio se sinoć na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, gdje je govorio o akciji MUP-a KS i SIPA-e "Black Tie 2".

Riječ je o akciji koja se provodi zbog krivičnih djela Organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom Pranje novca, Davanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Zloupotreba ovlaštenja, Primanje dara ili drugog oblika koristi i Odavanje tajnih podataka. Tačnije riječ je o hapšenjima osoba povezanih s narkokartelom Edina Gačanina "Tito i Dino".

- Ako gledamo situaciju na terenu vidimo da stanje nije dobro. Vas zanimaju današnja (op.a. jučerašnja) dešavanja i da iznesem šta je posrijedi i čime raspolažemo. Tačno je da je jutros (op.a. jučer ujutro) SIPA pa naredbi državnog Tužilaštva BiH izvršila pretrese, u tom momentu su određene osobe zadržane kao svjedoci, a potom je policija krenula uzimati izjave. Nakon uzimanja izjava državni tužilac će dati nalog šta dalje – rekao je Isak.

Informirajući se o ovom slučaju kaže da je obavješten da se navedeni predmet vodi tri-četiri godine, ako ne i duže.

- U nevinost onih, koji su predmet davanja izjava, vjerujem dok se ne utvrdi drugačije – podvukao je Isak.

U okviru akcije priveden je i direktor FUP-a Vahidin Munjić, a Isak je kazao da je najbitnije da FUP nastavlja funkcionirati i raditi, a potvrdio je da sigurnost građana neće biti ugrožena.

- Direktor FUP-a je bio u svojstvu svjedoka, to je informacija koju sam imao prije sat vremena. Šta će dalje biti odlučit će Tužilaštvo. Dobio sam informaciju da ćemo putem depeše dobiti informaciju šta se dešava - rekao je Isak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.