MOSTAR

Delegacija Vlade i Skupštine HNK odala počast Jozi Leutaru

Ubistvo doministra federalnog MUP-a izvršeno prije 25 godina

Na groblju „Masline“: Položeni vijenci. M. Smajkić

Meliha Smajkic

28.3.2024

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, visoka delegacija Vlade i Skupštine HNK-a, predvođena premijerkom Marijom Buhač i predsjedavajućim Doma naroda Parlamenta FBiH i zamjenikom predsjedavajućeg Skupštine HNK Tomislavom Martinovićem, danas je odala počast pokojnom Jozi Leutaru, zamjeniku federalnog ministra MUP-a, povodom 25. godišnjice njegovog ubistva.

Podsjećamo, Leutar je ubijen u atentatu, bombom koja je postavljena u njegov službeni automobil, koji je nad njim izvršen 16. marta 1999. godine u Sarajevu. Niko nije odgovarao, kako u svojstvu nalogodavaca, tako ni u svojstvu izvršilaca tog zločina na visokog federalnog zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Jozo Leutar umro je 28. marta 1999. od posljedica teškog ranjavanja u atentatu.

Delegacija HNK, zajedno s članovima porodice Leutar, te delegacijama drugih kantona i institucija, danas je položila vijence i upalila svijeće na Leutarovom grobu na mostarskom katoličkom groblju ''Masline''.

Na groblju „Masline“: Položeni vijenci. M. Smajkić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.