UHAPŠENI U ČEŠKOJ

U akciji "Belvedere" uhapšen i bivši fudbaler: Osumnjičen da je bio vođa grupe koja je švercala 170 kilograma droge

Ova organizovana kriminalna grupa je u tom periodu, postoje osnovi sumnje, prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta

Uhapšeni Šumarević - Avaz
Zaplijenjena droga i novac - Avaz
Zaplijenjena droga i novac - Avaz
Zaplijenjena droga i novac - Avaz
Zaplijenjena droga i novac - Avaz
+2
N. H.

7.5.2024

U akciji "Belvedere", koju je proveo MUP Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, u saradnji s policijama iz Austrije, Slovenije i Češke. 

Tom prilikom je zaplijenjena veća količina droge, a među uhapšenim je i bivši fudbaler Vladan Šumarević, tvrdi Telegraf.rs.

Šumarević, poznatiji pod nadimkom Šumar, osumnjičen je da je bio jedan od organizatora kriminalne grupe koja je švercovala 170 kilograma droge. 

Naredba o sprovođenju istrage donijeta je protiv 11 osumnjičenih, i to: Vladana Šumarevića, Igora Šćepanovića (drugi organizator ove organizovane kriminalne grupe), Petra Delića, Miroslava Pavlovića, Slavka Delića, Aleksandra Gosića (prethodno prezime Petrović), Mladena Todorovića (koji se nalazi u pritvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog djela), Miloša Milovanovića, Slavka Jovanovića (prethodno ime Stevan Dulić), Zahira Hodžića i Milice Ivanović.

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Srbije u periodu od 27. septembra 2023. do 4. maja 2024. godine izvršila krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Ova organizovana kriminalna grupa je u tom periodu, postoje osnovi sumnje, prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA (ekstazi). Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namijenjene za proizvodnju opojne droge i gotovo 50.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.