FORMULA 1

Noris najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Rusije

Hamilton sutra kreće sa 4. pozicije, Ferstapen sa posljednje

Noris: Prva pol pozicija u karijeri. TWITTER

E. Ćosić

25.9.2021

Iako je kiša dovela trening u Sočiju pod znakom pitanja, vozači su na kraju odradili kvalifikacije, a naposljetku je viđena senzacija. Vozač McLarena Lando Noris (Norris) osvojio je prvu pol-poziciju u karijeri.

Iza njega su završili Ferrarijev Karlos Sainc (Carlos Sainz), te Džordž Rasel (George Russell) iz Williamsa. Drugi u globalnom poretku Luis Hamilton (Lewis) završio je četvrti iako je tokom cijelog treninga vozio odlično, ali je Britanac kasno mijenjao gume. Tako je i pri samom ulasku u boks oštetio prednji dio bolida udarivši u ogradu.

Top 10 popunili su Danijel Rikardo (Ricciardo), Fernando Alonso, Valteri Botas (Valtteri Bottas), Lens Strol (Lance Stroll), Serhio Perez (Sergio) i Esteban Okon (Ocon). Lider u globalnom poretku Maks Ferstapen (Max Verstappen) danas nije izlazio na stazu, jer je kažnjen zbog mijenjanja pogonske jedinice, pa će sutra svakako početi sa posljednje pozicije.

Utrka za Veliku nagradu Rusije vozi se sutra, a razlika između Ferstapena i Hamiltona je svega pet bodova (226,5 - 221,5).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.