U PRODAJI OD 2023.

AC Schnitzer je u svoje ruke uzeo BMW Serije 2 i napravio zvijer sa 420 KS

Nadograđene opruge omogućuju nižu nivo vožnje za oko 2,5 cm sprijeda i straga, a novi amortizeri također su dio paketa

M. K.

AC Schnitzer BMW Serija 2

Foto: AC Schnitzer


Premijera bavarskog coupea, BMW M2, predviđena je u oktobru, iako neće ići u prodaju do 2023. godine.

A ako će problemi s opskrbnim lancem još uvijek postojati sljedeće godine, moglo bi doći do daljnjih odgoda. U međuvremenu, nova generacija Serije 2 je već dostupna.

Predstavljena je prošle godine, s vrhunskim modelom M240i xDrive koji proizvodi 382 KS iz svog 3,0-litrenog turbo šestocilindraša, piše autoklub Jutarnjeg.

  • Pojačana BMW "dvojka"

    Pojačana BMW "dvojka"

    Foto: AC Schnitzer


Tuning kompanija AC Schnitzer nedavno je predstavila skromne nadogradnje za snagu, upravljivost i estetiku.

Paket započinje ispod poklopca motora s nadogradnjama koje povećavaju snagu na 414 KS bez potrebe za promjenama hardvera. Nadograđen je i ispušni sistem koji pridonosi zvučnom iskustvu BMW-ovog vrlo voljenog rednog "šestaka". Osim toga, ugrađen je komplet sportskog ovjesa.

Nadograđene opruge omogućuju nižu nivo vožnje za oko 2,5 cm sprijeda i straga, a novi amortizeri također su dio paketa. Na svaki točak ugrađeni su distanceri od oko 1 cm, čime se povećava ukupni trag automobila.

  • Oznaka govori sve o snagi ovog auta

    Oznaka govori sve o snagi ovog auta

    Foto: AC Schnitzer


Estetske modifikacije uključuju 20-inčne AC Schnitzer naplatke, prednji spliter, stražnji spojler i krovni spojler, dok su u kabinu dodani sportski upravljač i aluminijski ukrasi.

Odlučite li pričekati M2, vjerovatno ćete dobiti malo više snage. Očekuje se da će ga pokretati motor s dva turba iz M4, koji će biti podešen na oko 450 KS. M2 će također biti dostupan sa šest-stepenskim ručnim mjenjačem, dok su ostali modeli Serije 2 isključivo automatici.

Međutim, mogla bi proći čak cijela godina dok prvi M2 ne stignu do svojih kupaca.

Više o:

BMW M2 coupe
NA VRH

Podijeli članak na