SUD BIH

Video iz sudnice / Lukiću pročitana optužnica, odbrana tvrdi da je ne razumije

Lukiću se na teret stavlja neprovođenje odluka visokog predstavnika, što je kažnjivo Krivičnim zakonom BiH

Sa današnjeg ročišta. Sud BiH

H. J. I.

13.2.2024

U Sudu BiH danas je pročitana optužnica Milošu Lukiću, v.d. direktora "Službenog glasnika RS", čime je započelo suđenje. 

Lukiću se na teret stavlja neprovođenje odluka visokog predstavnika, što je kažnjivo Krivičnim zakonom BiH, tako što je objavio ukaz predsjednika RS Milorada Dodika o neprovođenju odluka visokog predstavnika što je Kristijan Šmit (Christian Schmidt) ranije poništio.

Što se tiče dokaza, tužiteljica je rekla da su pročitane relevantne odluke koje su dovele do krivičnog djela, a koje su izuzete iz "Službenog glasnika RS".

Također, bit će saslušani službenici SIPA-e koji su bili na pretresu u Banjoj Luci, a to će biti na sljedećem ročištu Miloradu Dodiku, koje je 6. marta, a na koje je pozvan i Lukić.

Odbrana je rekla da nakon 25 godina advokature ne može vjerovati da i dalje ne razumiju optužnicu, navodeći da je nelogična i da ne postoji ništa nezakonito.

Podsjećamo, predmet Miloša Lukića i Milorada Dodika ranije je razdvojen zbog zdravstvenih problema v.d. direktora "Službenog glasnika RS".

Pogledajte šta se danas dešavalo na ročištu u sudnici Suda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.