SARAJEVO

Ko je dao dozvole: Na Marindvoru nastavljena divlja gradnja

Kompanija "Palace Investments", iza koje stoji Tihomir Brajković, nema građevinsku dozvolu za gradnju nebodera od 22 sprata na Marindvoru

Nastavljeni radovi na Marindvoru. Avaz

13.1.2023

Na Marindvoru u Sarajevu, iza tržnog centra "Alta" nastavljena je divlja gradnja. Na ovoj lokaciji planirana je izgradnja nebodera od 22 sprata.

Iako je inspekcija Općine Centar krajem decembra zaustavila ove radove koje su izvodili radnici firme "Mevludin Commerc", a čiji je investitor "Palace Investments", oni su nastavljeni.

Kompanija "Palace Investments", iza koje stoji Tihomir Brajković, nema građevinsku dozvolu za gradnju nebodera od 22 sprata na Marindvoru. 

Međutim, kako je potvrđeno za portal „Avaza“ potrebnu dozvolu za izgradnju parkinga izvođač radova dobio je od Ministarstva saobraćaja KS.

Nastavljeni radovi na Marindvoru. Avaz

Da Brajkovićeva firma nema dozvolu za gradnju i da je predmet na Sudu, ranije je za portal "Avaza" potvrdio i Enver Hadžiahmetović (Narod i pravda), aktuelni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.


Faruk Kapidžić, član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine rekao je da Komisija nikad neće dozvoliti takvu gradnju.

- Ne znam kakva je to igra, kako neko može početi graditi bez dozvole. I sada Općina Centar to zaustavlja. Komisija neće nikada dozvoliti, a ni u ministarstvu nikad to nisam dozvolio. Kako se mijenjao regulacioni plan, kako su kupovali zemljište od Zavoda za izgradnju i čitava ta procedura to je sramotno. Ja te procedure u ministarstvu nikada nisam dozvolio - rekao je Kapidžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.