TOLERANCIJA

Cilj ‘Invazije ljubavi na Jajce’ je promoviranje mira i suživota

Volonteri su s transparentima šetali, pjevali i širili pozitivnu energiju na građane Jajca

E. CRNKIĆ

12.8.2018

Volonteri nevladine humanitarne organizacije ADRA i projekta “Let's Do It” te članovi lokalne organizacije “Jajce COD” uspješno su okončali projekt “Invazija ljubavi na Jajce”.

 Sedam dana

Cilj projekta, koji je trajao sedam dana, je promoviranje mira, suživota, ljubavi, podrške i zajedništva, a u okviru njega urađeno je nekoliko aktivnosti.

Svi su se volonteri okupili na trgu te su, zajedno s transparentima na kojima su bili ispisani glavni ciljevi ovog projekta, prošetali ulicama Jajca.

- Pjevali su, pozdravljali i širili pozitivnu energiju na građane. Šetnjom su obilježili kraj boravka u Jajcu s ciljem da ono što smo radili prethodnih dana, ostane u sjećanju građanima ovog grada. Želimo da građani nauče poštovati, razumijevati, dijeliti sreću i ljubav, jer to su još jedine stvari koje nas mogu kreirati kao sretne stanovnike naše domovine. Pokazali smo kako suživot i različitost mogu pozitivno dominirati u mnogim bh. gradovima - poručuju organizatori projekta.

 Različite aktivnosti

Vrijedni volonteri radili su na različitim aktivnostima, onima koje će ostati u sjećanju, kako njima, tako i svima onima koji su pratili ovaj projekt.

 Posjeta komunalcima 

Nakon šetnje i promocije projekta, posjetili su radnike komunalnog preduzeće i uručili im poklone zahvalnosti. Jedna grupa volontera posjetila je socijalno ugroženu porodicu u Jajcu te je obradovala druženjem i poklonima, a cilj je bio pokazati im da nisu manje važni i da nisu zaboravljeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.