BORILAČKI SPORTOVI

FFC 7: Poturak savladao Munoza!

Spahović pobijedio Kamena Georgieva

A.U.

13.3.2015

0:11 - Odlukom sudija bh. borac Dževad Poturak savladao je Franka Munoza u glavnoj borbi večeri Final Fight Championshipa 7.

Meč je počeo distanciranom borbom, zbog čega je sudija meča Vedran Bađun oba borca kaznio sa oduzimanjem jednog boda. Borci su upozorenje shvatili ozbiljno i meč su nastavili ozbiljnijim tempom.

Nakon podjednake dvije runde Poturak je bio dosta uspješniji u posljednjoj, trećoj rundi, a da će biti pobjednik postalo je jasno i prije kraja borbe. 

Naime, u jednom trenutku Munoz je udario našeg borca nakon što je sudija prekinuo borbu, no prošao je nekažnjeno jer se odmah izvinio za grešku. Ipak, pred sami kraj posljednje runde, ponovio je istu stvar zbog čega je kažnjen sa oduzimanjem jednog boda, te je već tada bilo jasno da će navijači kući otići zadovoljni. 

00:03 - U kickbokserskom dijelu večeri mlađi brat Dževada Poturka, zbog povrede je morao predati predati meč Strahinja Deniću. Od drugih borbi, pobjede su zabilježili Denis Marjanović protiv Bobana Krušića, Antonio Plazibat protiv Bojana Džepine, Igor Emkić protiv Nikite Chuba, dok je u jako zanimljivoj borbi, koja je trajala četiri runde, Tomislav Čikotić savladao našeg borba Elmira Mehića. 

Spahović savladao Georgijeva

Naš borac Tomislav Spahović „The Beast“ jednoglasnom odlukom sudija savladao je bugarskog predstavnika Kamena Georgieva.

Naš borac je odlično počeo meč i već u prvoj minut srušio protivnika. U drugoj rundi Spahović se počeo umarati što je protivnik koristio za neuspješne pokušaje u stand-upu.

U trećoj rundi Bugarin je shvatio da mora ići na sve ili ništa, te su posljednje minute borbe provedene u žestokoj razmjeni udaraca.

Ipak, to nije bilo dovoljno za protivnika, te je jednoglasnom odlukom pobjeda dodjeljena našem borcu.

U predhodnim borbama Vladislav Genov savladao je Gerga Munczeberga, Darko Stošić bio je bolji od Dyonisiosa Papadopoulosa, Vladimir Prodanović slavio je protiv Ivana Skoke, Adam Borics savladao je Marka Burušića, dok je Laszlo Senyei pobijedio Dawida Deforta.

Borba večeri bit će održana između Dževada Poturka i Franka Munoza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.