Mahmud Amar Handžić dobio poziv da trenira u slavnom Golden Gloryju

Mladi i talentirani jiu jitsa i MMA borac blizu dolaska u Holandiju

Redakcija
09.02.2017 21:37

Mladi i talentirani jiu jitsa i MMA borac Mahmud Amar Handžić dobio je poziv da trenira u renomiranom borilačkom kampu "Golden Gloryja" u Holandiji na poziv trenera Martina de Jonga. Handžić trenira u Akademiji borilačkih sportova "Bushido" i do sada je ostvario zapažene rezultate, kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjima.

Handžić brazilsku jiu jitsu trenitra tri i po godine, a japansku četiri. - Već nekoliko puta Amar je sparingovao sa mnom, te sam treneru Martinu poslao svoje utiske. Ima sve što jedan MMA borac treba da ima. Visinu, snagu i hrabrost te je veoma vaspitan momak - rekao je za Handžića jedan od najboljih MMA boraca Denis Stojnić.

Inače, Handžić je visok 1,90 metara i težak 93,5 kilograma. MMA trenira već tri godine, a uskoro se očekuje i prvi zvanični meč.  - Vidim ga u UFC-u za dvije, tri godine. Idealan je za borca u poluteškoj kategoriji. Čak i u tešku može komotno - rekao je Stojnić, koji je dodao da će nastojati sve bh. talente voditi na inostrane prestižne kampove jer su u našoj državi vrlo loši uvjeti za rad. Sigurno da je svijetla budućnost pred ovim svestranim borcem koji je velika nada našeg borilačkog sporta.

NA VRH