BORILAČKI SPORTOVI

Berlin: Muamer Hukić večeras u lovu na 50 miliona eura

Očekuje se istinski spektakl

O. B.

9.9.2017

U Berlinu večeras u 22 sata startuje najveći bokserski turnir svih vremena - "Muhammad Ali Trophy", kao sjećanje na najveću boksersku legendu Muhameda Alija.

Ova svjetska bokserska serija (World Boxing Super Series) kreće iz Berlina gdje će prvo rukavice ukrstiti aktuelni svjetski šampion u WBO verziji u kruzer (poluteškoj) kategoriji, Ukrajinac Aleksandar Usik (Usyk) i donedavni svjetski prvak, također u WBO i IBF verziji, Muamer Hukić alias Marko Huk (Marco Huck).

Na ovom turniru učestvovat će osam najboljih boksera današnjice, a nagradni fond je nevjerovatnih 50 miliona eura.

- Boksujem u svom gradu i pred svojim fanovima koje ne smijem iznevjeriti. Usik će doživjeti ono što nikada do sada nije doživio. Ovaj turnir nosi ime najveće bokserske legende, što je za mene posebno važno, jer je Ali bio moj bokserski idol i želim da budem prvi pobjednik ovog turnira - kazao je za portal Avaz.ba Hukić, koji ima omjer 40-4-1, uz 27 nokauta.

Sergej Vatamanjak (Vatamanyuk), trener Usika, na konferenciji je izjavio da nije nikada u karijeri vidio da neko ozbiljnije prilazi mečevima kao njegov štićenik i zato vjeruje u pobjedu svog pulena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.