FILIPOVIĆ POVRIJEĐEN

Mirko Filipović operiran, htio se boriti povrijeđen: Ne trebaju mi noge, izudarao bih ga laktovima

Index.hr

21.5.2018

Mirko Filipović dugo nije toliko iščekivao neku borbu, kao ovu protiv Roja (Roy) Nelsona, u kultnoj Vembli Areni.

Nikada nije izgledao spremnije. U 43. godini prošao je još jedne pripreme, u režimu koji je teško opisati. Iako je stalno bio na terapiji zbog desnog koljena i nema što iznutra još nije izvadio, Filipović je dosegnuo formu za najveće izazove. Roj Nelson je jedan od njih.

Pobijedio je Mirka u UFC-u 2011. godine i otada se priča o njihovu revanšu. Mirko ga je dočekao na oproštajnoj turneji, u Bellatoru. S Nelsonom se trebao tući da spreman dočeka svoju posljednju borbu, na Staru godinu u Rizinu. Dakle, Nelson je uletio kao priprema za kraj. No svi znaju da je ovo trebalo biti puno više.

Dogovorili smo intervju s Mirkom dan prije puta za London, a on nas je dočekao na štakama. U petak navečer na treningu, tokom sparinga, u jednom momentu prebacio je težinu na lijevu nogu, a svi oko njega ostali su paralizirani. Zvuk pucketanja koljena sve je promijenio.

U ponedjeljak Mirko umjesto na avion za London ide na operaciju kod svoje ekipe u kliniku Sv. Katarina. Jedan čas se smijao jer će i ovaj put namjestiti neku foru anesteziologinji, a drugi čas je "divljao" i čupao se za nogu. Onu drugu, koliko-toliko zdravu.

"Što bih dao da se ovo nije dogodilo... Ja se mogu boriti. Spreman sam ga izubijati laktovima, ne trebaju mi noge. Evo, pogledaj..."

Ustajao je, šepao po lokalu, pričao na mobitel. Jasno je da takav ne može u ring, ali u jednom momentu zvučao je kao da to stvarno ne razumije.

"Nazvao sam menadžera da proba dogovoriti bokserski meč. Reći ćemo ljudima, kada su već kupili ulaznice. Neka gledaju, ne trebaju mi noge."

Bio je mrtav-ozbiljan. To najbolje govori kako proživljava ovu povredu.

Nakon desetak minuta se malo smirio, vjerujemo da mu je i dugogodišnji menadžer i dobar prijatelj predsjednika Bellatora Skota Kokera (Scott Coker), rekao da će ga Nelson čekati.

"Kokeru je žao, dugo smo ovo planirali. Belator će čekati, nema razloga da bude drugačije..."

Za mnoge bi ovakav šok značio kraj, ali za Mirka to nije opcija. Iako je to prvo što će ga svi pitati.

"Potrebno je pet mjeseci za oporavak, ja to odradim realno za tri. U desetom mjesecu mogu u ring. Nelson će čekati. Nema razloga da se opet ne nađemo. Ne mogu sada govoriti kako se osjećam. Ne znam, ovako je moralo biti, ligamenti su bili načeti, moglo se dogoditi u svakom trenutku. Ovako je, iz nekog razloga, moralo biti. Ne znam zašto se dogodilo. Kraj? Ma kakav kraj, možemo se boriti u oktobru, a onda za Staru godinu, konačni oproštaj..."

Bellator još nije službeno ni objavio vijest, a Mirko je već imao zakazanu operaciju. Na operacijski stol legao je oko osam sati ujutro.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.