BORILAČKI SPORTOVI

Tajson Fjuri prijeti protivnicima: Moja era, moje vrijeme, sve ću vas uništiti

Telegraf.rs

29.5.2018

Tajson Fjuri (Tyson Fury) je poslao jaku poruku svojim rivalima u teškoj kategoriji, izjavivši kako neće moći mirno spavati dok ne dokaže da je bolji od Entonija Džošue (Anthony Joshua) i Dijontea Vajldera (Deontay Wilder).  

Popularni "Gipsy King" se konačno vraća u ring narednog mjeseca. On će se u Mančesteru boriti protiv Albanca Sefera Seferija. Fjuri je svoju posljednju borbu imao u novembru 2015. godine, kada je pobijedio Vladimira Klička i preuzeo WBA, IBF i WBO pojaseve, prenosi Telegraf.rs.

Brbljivi Britanac se nedavno sastao s legendom ovog sporta Rojom Džonsom (Roy Jones), gdje mu je Džons tom prilikom udijelio nekoliko mudrih savjeta. Fjuri je odmah postavio na svoj Instagram profil sliku s porukom "Ja i najbolji ikada".

- Ne mogu da spavam noćima misleći da su Entoni Džošua ili Dionte Vajlder bolji od mene. Oni su iz moje ere, objasnit ću obojici koliko sam jači od njih, udarit ću Džošuu sa šest vezanih lijevih krošea. “Bomb Squad“ (Dionte Vajlder), dolazim po tebe! Možda si mislio da sam ispao iz forme proteklih godina, ali sada sam posvećeniji nego ikad u životu - izjavio je Tajson Fjuri.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.