BORILAČKI SPORTOVI

Demetrijus Džonson: Svaki prvak nekada mora izgubiti, ovo sigurno nije moj kraj

Printscreen

Fightsite.hr

5.8.2018

Demetrijus Džonson (Demetrious Johnson) mirno je primio vrlo gust poraz u borbi protiv Henrija Sehuda (Henry Cejudo), kojim je izgubio pojas prvaka nakon 11 uspješnih odbrana. Objasnio je kako je došlo do toga te je najavio kako ovo ne mijenja njegove ambicije.

Teško je ostati miran nakon što doživiš poraz u neizvjesnoj borbi, nakon nevjerovatno dugog pobjedničkog niza. No, Demetrijus Džonson još jednom je pokazao koliko je veliki čovjek. On je poraz prihvatio s osmijehom, gotovo kao da je sretan zbog uspjeha svog kolege, a na pres-konferenciji je rekao nešto o tome kako se zapravo osjeća.

Osjećam se dobro, svi borci su gubili, svaki prvak ponekada mora izgubiti. Gubio sam već ranije, gubio sam u kafezu, gubio sam u dvorani. Brinu me povrede koje sam doživio, ali osim toga, dobro sam - rekao je Džonson, otkrivši kako smatra da je povrijedio ligamente desnog koljena te kako je možda i slomio nogu svim kikovima koje je uputio. Onda je objasnio što je kod načina na koji se Sehudo borio ovog puta bilo drugačije nego prije dvije godine: 

- Ovoga puta je bio puno strpljiviji nego prošli put. Čuo sam njegov kut kako mu cijelo vrijeme govori koliko ima vremena. Radio je pametno i čekao je svoju priliku da napravi ono gdje je najbolji. Nije srljao i ja nisam uspio svaki puta odbraniti njegove napade.

- Borba je mogla otići na obje strane. Ne mogu se buniti. Očekivao sam da bi sudije mogle više bodovati kikove, ali ovo je uredu. Na meni je da sada odem kući, provedem vrijeme s porodicom, igram igre, oporavim se, vratim se treningu i onda možemo pričati o revanšu - mirno je zaključio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.