NEUGODAN SUSRET

Kormije opisao detalje haosa s UFC-a 229: Brate, poludio sam

Srećom, DC je bio kao mirotvorac i smirivao svog prijatelja i prvaka lake kategorije

Screenshot

Avaz Sport

21.10.2018

Prvak teške i poluteške kategorije u UFC-u Danijel Kormije (Daniel Cormier) bio je svjedok svih dešavanja nakon "borbe stoljeća" između Habiba Nurmagomedova i Konora Mekgregora (Conor McGregor). 

Srećom, DC je bio kao mirotvorac i smirivao svog prijatelja i prvaka lake kategorije.

- To je bilo nešto najsmješnije što sam ikad vidio - opisivao je Kormije situaciju novinarima na druženju uoči UFC 230 priredbe.

"Prilazim Habibu. Njega drži UFC-ovo osiguranje, a zatim kada me ugledao, počeo je vikati: ‘Ovo je moj kapiten. Dajte mi da pričam s njim.. ‘Hej’, priđem mu, a on me pita: ‘Šta je?’ ‘Koji vrag izvodiš, šta ti je’, pitam ga. A on uzvraća: ‘Želim svoj pojas, samo mi dajte moj pojas.’ Onda sam ga smirio i zamolio ljude oko njega da ga vratimo u kavez, uručimo mu pojas i potom ga odvedemo.”

Kormije i ekipa su tada odveli Habiba do svlačionice, a otamo stižu novi detalji razgovora.

- Šta si uopće smjerao, koji je bio tvoj konačan cilj? Jesi li mu (Dilonu Danisu) htio skočiti na glavu, koji si vrag izvodio – pitao je Danijel Habiba.

- Brate, nemam pojma. Poludio sam - glasio je odgovor Nurmagomedova prema priči DC-a.

Prvak poluteške i teške kategorije tvrdi da i nije toliko iznenađen Habibovom reakcijom, kao ni radnjama ostalih članova njegovog tima koji su se tada uključili u masovnu tuču.

- Nisam iznenađen jer sam mu jednom prilikom povrijedio vrat tokom vježbe. Tada je sva ta njegova ekipa ustala i okružila me, bili su me spremni prebiti, ali sam ih upozorio da se tako ne ponašaju u mojoj dvorani. Gledajte, ti likovi se ne igraju, ni Habib se ne igra. On je osoba koju mnogo vole i u centru je njihove ekipe - ispričao je DC.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.