NOVA BORBA

Vajlder: Fjurija je spasio samo Bog, želim opet njega, Džošua me ne zanima

Želi dati navijačima ono što žele i završiti priču jednom zauvijek

Vajlder i Fjuri: Posljednji meč završen bez pobjednika. AFP

Index.hr

5.12.2018

Tajson Fjuri (Tyson Fury) dominirao je u više rundi, a Deontej Vajlder (Deontay Wilder) uspio ga je dva puta srušiti na pod, no meč je, odlukama sudija, završio bez pobjednika.

Sada svijet boksa želi vidjeti Vajldera u ringu protiv Entonija Džošue (Anthony Joshua). Bila bi to borba za ujedinjenje svih titula, no Vajlder opet želi "Gipsy Kinga". 

Samo Bog zna kako je Tajson ustao nakon nokauta u 12. rundi. Možda je brojanje bilo sporije, ali ne žalim se. Obojica smo donijeli strast u tešku kategoriju boksa. Tajson je nekako preživio, vratio se iz pakla. Neki misle da je on pobijedio, neki da sam ja, a neki da je neriješeno. Ne zaboravite da sam ja bio puno lakši i dosta njegovih udaraca bilo je slabašno. Ja sam napadao i mislim da sam pobijedio - misli Vajlder. 

Izričito ima samo jednu želju.

Ozbiljno želim taj revanš prije ijedne druge borbe. Niko drugi me ne zanima. To je jedino ispravno i jedina dobra stvar za boks. Spreman sam kad on poželi novu borbu. Želim dati navijačima ono što žele i završiti priču jednom zauvijek. Ne želim druge borbe prije nego što se nas dvojica budemo ponovno borili - kaže Amerikanac. 

Promotor Edi Hern (Eddie Hearn) najavio je nove pregovore s Džošuom, ali...

Konačno se prestao skrivati. Mislili su da su samo oni ti koji postavljaju uvjete za tešku kategoriju. Imali su četiri mjeseca, ali njihov ego im je rekao da je bolje da se bore s drugorazrednim borcima. Fjuri i ja smo boks ponovo učinili velikim. Zato ne želim nikakvu drugu borbu. Niko, osim Fjurija, ne dolazi u obzir - kaže Vajlder. 

A prije dva dana Fjuri je izjavio da Vajlder neće imati hrabrosti za revanš. Prevario se.

On će htjeti izbjeći revanš po svaku cijenu. Imam čudan osjećaj da bi mogao obuti svoje tenisice za trčanje i bježati od mene. Trebao sam pobijediti nakon odluke sudija i nositi WBC naslov natrag u Britaniju. Nažalost, ostaje u Americi. Obojica ostajemo neporaženi i sada moramo ponovno baciti kockicu - rekao je Fjuri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.