SUKOBI Prvak UFC-a u lakoj kategoriji

Gdje ćeš na Rusiju: Novinar pokušao provocirati Habiba, prvak mu odbrusio

Dagestanci vrlo ponosni na svoju nacionalnost i običaje

Avaz Sport
21.12.2018 07:15

Habib Nurmagomedov: Uspješno odbranio titulu prvaka lake kategorije

Foto: Agencije

Habib Nurmagomedov (Khabib Nurmagomedov) ni ranije nije volio provokacije na svoj račun. Sada, kada je postao UFC prvak i tu je titulu uspješno odbranio protiv najvećeg rivala Konora Mekgregora (Conor McGregor), provokacije podnosi još lošije.

To se moglo vidjeti u jednom od posljednjih intervuja u kojem ga je novinar pitao predstavlja li kada nastupa u Oktagonu Rusiju ili Dagestan.

Naime, Nurmagomedov je Dagestanac, a Dagestanci su vrlo ponosni na svoju nacionalnost i običaje uprkos tome što su dio Rusije, prenosi Fightsite.hr.

- Ja uvijek predstavljam Rusiju. Uvijek je na ekranu kada nastupam ruska zastava. Svi u SAD-u, koji ne znaju što je Dagestan ili Čečenija…me zovu Rusom. A i svi ostali borci, ako niste primjetili, me nazivaju Rusom”, jasan je Habib.

No, tu nije stao, novinaru je na teret stavio da ga pokušava isprovocirati i posredno podijeliti Rusiju.

- Za sve njih mi smo svi samo jedna nacija. Za njih svi mi smo isti narod. I zato je bitno da nas onda naš vlastiti narod ne razdvaja. Recimo kao što to vi činite”, dodaje UFC prvak u lakoj kategoriji i zaključuje:

“Bitno je da me ne pitaju glupa pitanja, kao što to vi sada činite. Recimo u SAD-u nas niko ne pokušava razdvojiti i niko ne želi da smo razjedinjeni. Tako da vas molim da promijenite temu i da počnemo pričati o sportu.”

NA VRH