BOKS

Fjuri ponovo u akciji: Ugovorio novi meč i poslao poruku Donteju Vajlderu

Tajson Fjuri. Instagram

Avaz.ba

25.3.2019

Tajson Fjuri (Tyson Fury) dogovorio je idući meč! Bivši teškaški prvak borit će se 15. juna u Las Vegasu protiv Nijemca Toma Švarca (Schwarz).

Kralju Cigana ovo će biti prvi nastup otkako je stavio potpis na 100 miliona dolara vrijedan ugovor s ESPN-om prema kojem bi trebao odraditi pet mečeva.

- U formi sam i spreman sam. Jedva se čekam boriti. Švarc je neporažen, mlad, svjež i ambiciozan - komentirao je Fjuri dvoboj s 24-godišnjim protivnikom, iza kojeg su 24 pobjede iz isto toliko nastupa (16 KOs). 

Fjurija smo posljednji put gledali kada se u decembru prošle godine obračunao s Dontejem Vajlderom (Deontay Wilder) u meču koji je završio bez pobjednika. Dvoboj je to koji boksački fanovi prizivaju već nekoliko mjeseci…

-Moram se riješiti Švarca, a Vajlder se mora pobrinuti za Dominica Breazealea. Poslije toga sam za revanš. No, on je nešto postao tih. Šaljem mu poruke i više mi uopće ne odgovara - komentirao je Fjuri i tu priču.

Podsjetimo, Bronzani bombarder branit će svoju titulu 18. maja, dok trećeg velikana u ovoj priči Entonija Džošuu (Anthony Joshua) čeka borba s Džerelom Milerom (Jarrell Miller) 1. juna u Njujorku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.