UFC

Teorije kruže: Zašto se Brok Lesnar ne vraća u oktagon

Brok Lesnar. Agencije

Al. Ti.

4.5.2019

Sada kečer, a nekada prvak UFC-a u teškoj kategoriji Brok Lesnar (Brock Lesnar) ne vraća se u oktagon.

To je prije nekoliko dana i potvrdio predsjednik UFC-a Dejna Vajt (Dana White). Podsjećamo, Lesnar se trebao boriti protiv Danijela Kormijea (Daniel Cormier) za titulu prvaka u teškoj kategoriji.

Tačni razlozi odustajanja Lesnara nisu poznati, ali teorije zavjere na društvenim mrežama su počeli.


Ništa od borbe Lesnara i Kormijea

Najpopularnije su da je Brok pao na doping testu, obzirom da je u posljednje vrijeme bio intenzivno tesitran od USADE. Inače, Lesnar ima iskustva s dopingom, obzirom da je u posljednjoj borbi u UFC-u protiv Marka Hanta slavio, ali je ta borba preinačena u "no contest", jer je "Zvijer" pala na dopingu.

Drugi razlog za nevraćanje Lesnara u UFC jeste raspodjela novca od prava na prenose (Pay per view) koja Lesnaru ne bi donijela veliku sumu kao ranije kada je bio dio elitne promocije.

Da se između Lesnara i UFC-a ispriječio upravo ovaj problem, otkrio je u poznati komentator i insajder Dave Meltzer. On tvrdi da je Lesnar jednostavno tražio previše novca (fiksni dio) za svoj povratak, što je UFC morao odbiti. Iako su svjesni da bi Lesnar u ovom trenutku bio jedna od njihovih najvećih zvijezda (možda i najveća), Dana Vajt i ostatak čelnika UFC-a nije moglo pristati na milionski iznos koji je tražio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.