MMA

Trenira sa Habibom: Okanović pred vratima najveće scene

Okanović: Trenirao sa Habibom Nurmagomedovom. Avaz

Piše: N. D.

24.6.2019

Zovu ga bombarderom, a u svijet mještovitih borilačkih vještina ušao je porazom. Međutim, u respektabilnom Belatoru su uvidjeli njegov potencijal, pa je dobio pravu priliku. I može se reći da je Jasmin Okanović, američki državljanin porijeklom iz Zavidovića, ugrabio ono što mu je pruženo.

Porodičan čovjek

Šest uzastopnih borbi u organizaciji Belator je slavio, pa je 28-godišnjak, koji u Americi nastupa pod imenom JJ Okanovich, i zapao za oko nikome drugom nego Dena Vajtu (Dana White), najmoćnijem čovjeku u svijetu ovog sporta i vlasniku najjače organizacije UFC.

Okanović je stigao u „predgrađe“ UFC-a ili bolje rečeno ušao je u u tu kuću i sada je samo trenutak kada će kroz Dena Vajt seriju dobiti UFC borbu.

Nigdje bez bh. zastave: Okanović nakon borbe. Agencije

Radi se o porodičnom čovjeku koji uopšte nije velika pričalica uoči mečeva. Sve obavlja u kavezu.

– Ko je sljedeći – zna pitati i tu je kraj.

O njemu mnogo govori i činjenica da je trenirao sa Habibom Nurmagomedovom, vjerovatno najpopularnijim borcem današnjice. Obzirom na njegovo prijateljstvo sa UFC prvakom, pojavile su informacije da je učestvovao u tuči nakon meča Nurmagomedova protiv Konora Mekgregora (Cobnor McGregor). Pokazalo se da su netačne, ali je dao veliku podršku Dagestancu i svojim istupima.

Velika zastava

Ono što je nezaobilazno na njegovim mečevima je zastava Bosne i Hercegovine. Uredno je na društvenim mrežama čestitao Dan nezavisnosti BiH, ogrnut velikom zastavom. Na štitniku za zube se pominje Bosna, a dosta se druži sa našim ljudima. To što nastupa pod američkom zastavom, očigledno mu nije problem da pokaže ko je i odakle potiče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.