PRVAK UFC-A

Habib najavio povlačenje: Nemoguće je ostati neporažen

Protivnici drhte pred njim

Nurmagomedov: Pokazao dominaciju. AFP

J. A. / Avaz Sport

16.10.2019

Habib Nurmagomedov (Khabib), prvak UFC-a i jedan od boraca s najboljim skorom u historiji MMA, otkrio je kad planira otići u penziju.

Mislim da ću se povući za dvije ili maksimalno tri godine. Vjerovatno će to biti za dvije godine, jer se ne želim boriti čitav život. Znam koliko je to teško. Znam da mnogo mladih, gladnih momaka dolazi, znam da neću moći uvijek biti neporažen, vjerujem da je to nemoguće. Pogledajte historiju, ako pogledate sportiste, boksere, MMA borce, svi jednog dana dožive poraz. Morate znati kad trebate prestati, a ja vjerujem da je to u mom slučaju  za dvije godine - izjavio je Nurmagomedov.

Iz perspektive njegovog oca, skor od 30-0 bio bi idealan za Habiba. Sjajni borac nikad nije težio savršenom skoru, ali sada, kad se bliži kraju karijere, to je veoma moguć ishod.

Ranije nisam razmišljao o tome, ali je to veoma blizu. Imam skor od 28-0, a u naredne dvije godine ću se boriti, jer sam tek napunio 31 godinu. To nije mnogo za ovaj sport, ali ću sigurno završiti karijeru sa 33 ili 34 godine. Za sada, imam još vremena za borbe - rekao je Nurmagomedov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.