MOSKVA

U sukobu s vjerskim uvjerenjima: Habib odbio sjediti pored čovjeka koji proizvodi alkohol

Povukao nevjerovatan potez

Habib Nurmagomedov: Prvak UFC-a. Agencije

J. A. / Avaz Sport

17.10.2019

Habib Nurmagomedov (Khabib), prvak UFC-a, trebao je danas u Moskvi održati konferenciju za medije, ali je prije njenog početka napustio zgradu. 

Novinari su čekali Nurmagomedova, koji je trebao imati prvi javni nastup u Rusiji nakon pobjede nad Dastinom Poarijeom (Dustin Poirier). 

Događaj je trebao početi u 11 sati, ali je četrdeset minuta nakon zakazanog početka objavljeno da se Habib neće obratiti okupljenim novinarima.

Kad su neki od članova medija napustili novinarsku sobu, ugledali su čovjeka koga su čekali, ali je u tom momentu on napuštao zgradu, prenosi "Russia Today".

Umar Nurmagomedov, Habibov rođak, i Tagir Ulanbekov, član njegovog tima, odgovarali su na novinarska pitanja.  

Razlog Habibovog povlačenja ostao je nejasan, ali se pretpostavlja da se nije pojavio zbog toga što je trebao sjediti pored Igora Kima, šefa moskovske pivare. Reklamiranje alkohola je u sukobu s Habibovim vjerskim uvjerenjima.

Organizatori događaja tvrde, pak, da je Habib imao sastanak u Kremlju i da se stoga nije pojavio na konferenciji za medije.

No, jedan od Habibovih prijatelja u tom vremenskom razdoblju objavio je fotografiju na društvenim mrežama na kojoj se vidi kako UFC-ov prvak trenira i radi na fizičkoj spremi.

Habib trenira. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.