NIŠTA OD REVANŠA

Habibov menadžer: Konor je najveća propalica, borba će biti samo ako se sretnu na ulici

Dagestanac ne namjerava da ponovo ukrsti pesnice sa starim rivalom

Nurmagomedov: U oktobru 2018. pobijedio Mekgregora. AFP

J. A. / Avaz Sport

9.2.2020

Konor Mekgregor (Conor McGregor) želi revaš protiv Habiba Nurmagomedova (Khabib), ali izgleda da do borbe neće doći, jer Dagestanac ne namjerava da ponovo ukrsti pesnice sa starim rivalom. Habibov menadžer Ali Abdelaziz ističe da njegov klijent nije zainteresiran za meč s Ircem.

- Jedina šansa da dođe do borbe je da se sretnu na ulici. Mekgregor mora uraditi nešto spektakularno. On je go*no, znate? Konor Mekgregor se smatra velikom zvijezdom, a ustvari je najveća propalica - rekao je Abdelaziz u razgovoru za ESPN.

Nurmagomedov: Ferguson novi izazov. UFC

Konor Mekgregor provocirao je Nurmagomedova uoči borbe na UFC-u 229. Vrijeđao je njegovu porodicu, kulturu, religiju, suprugu, a Abdelaziz kaže kako se linija kod Habiba ne smije prijeći.

- Budimo realni. Mi ne volimo tog čovjeka. Nikad ga nećemo ni voljeti. Vjerovatno će svaki put kad se sretnemo biti problema. Govorio je ružne stvari o porodici, religiji, porijeklu... Prešao je liniju. Ne možete prijeći liniju s Habibom. Konor mora zaslužiti revanš. Bio je šampion, sada mora zaslužiti revanš. Habib zaista želi da Konor zasluži priliku za revanš. No, sada imamo tešku borbu. Svi zaboravljaju na Tonija Fergusona (Tony) i tako pokazuju manjak poštovanja. Habib trenira u posljednja tri mjeseca i ima još dva - rekao je Abdelaziz.

Dodao je kako za Nurmagomedova nije sve u novcu.

- Slušajte, Habib će zaraditi mnogo novca ako se odluči boriti s Konorom. Ali, nije sve u novcu. Posebno za Habiba - rekao je Abdelaziz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.