ZAGRIJAVANJE

Vajlder: Fjuri ovog puta neće ustati, to vam obećavam

Ne može dočekati 22. februar

Zagrijavanje za meč koji cijeli svijet čeka. AFP

J.A. / Avaz Sport

12.2.2020

Diontej Vajlder (Deontay Wilder) ne može dočekati 22. februar i revanš u Las Vegasu protiv Tajsona Fjurija (Tyson Fury) 14 mjeseci nakon što se prva borba završila bez pobjednika. 

Nastavit ću tamo gdje sam stao, ali ovog puta neće ustati - poručio je Vajlder aludirajući na činjenicu da je protivnika rušio dva puta tokom prvog meča.

Fjuri je usred priprema za ovu borbu odlučio promijeniti trenera.

- On ne vjeruje da me može pobijediti. Da u to vjeruje, ne bi za revanš napravio toliko mnogo promjena. Njegovi udarci su slabašni. Čak i nakon borbe ništa nisam osjećao. Primio sam sve njegove udarce i ne poštujem njegovu snagu. Nema je. Nije me briga kojeg je trenera doveo - kazao je Vajlder.

Detalj prve borbe. AFP

Američki bokser nije uvjeren da je njegov rival pretjerano siguran u sebe s obzirom na stanje u kojem ga je ostavio tokom prve borbe.

- Zaradio je potres mozga. Mnogo je toga o čemu treba razmišljati. Ovog puta neće ustati. To vam obećavam. Bit će to kratka večer, ali zanimljiva borba. Ne plaćaju mi prekovremeno. Ova mi borba veoma mnogo znači. U ovom trenutku bitni smo samo ja i Fjuri. Nakon borbe, i dalje ću biti kralj, a onda ćemo vidjeti što dalje - završio je Vajlder.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.