TRILOGIJA

Fjurijev otac upozorava Vajldera: Zaboravi na Tajsona, poslat će te u bolnicu

Savjetuje mu da se okrene meču protiv Entonija Džošue

Tajson Fjuri: Novi prvak svijeta u teškoj kategoriji po WBC verziji. AFP

J. A. / Avaz Sport

2.3.2020

Džon Fjuri (John Fury), otac Tajsona Fjurija (Tyson Fury), smatra da je Deontej Vajlder (Deontay Wilder) napravio veliku pogrešku onog trenutka kada je aktivirao klauzulu za treći meč. Džon u razgovoru sa IFL TV-om savjetuje Bronzanom Bombarderu da ode u drugom smjeru i pronađe novog protivnika jer će ga njegov sin još jednom prebiti i poslati u bolnicu. 

Ne mogu ga kriviti zbog njegove odluke. Ionako je sve u novcu. Ali ne znam šta će to on napraviti Tajsonu, jer Tajson postaje sve bolji i bolji. Okupi svoj tim i reci im da uključe mozak. Zaboravi na Tajsona, on je predobar za tebe. On je to i dokazao. Nisi ga mogao pobijediti kad je izgubio preko 60 kilograma. Ustao je nakon tvojih najboljih udaraca - poručuje Fjuri stariji, aludirajući pritom i na njihov prvi susret koji je završio bez pobjednika. 

Fjuri i Vajlder: Uskoro novi okršaj. AFP

Džon u istom razgovoru kroz nekoliko rečenica donekle iskazuje i poštovanje prema Vajlderu. Bivšem WBC-ovom prvaku savjetuje da se okrene meču protiv Entonija Džošue (Anthony Joshua) u kojem će "vjerovatno osvojiti preostale pojaseve", ali mu isto tako poručuje i da će "završiti u bolnici" ako se ponovno suprotstavi njegovom sinu.

Idi za Džošuom i vjerovatno ćeš uzeti preostale pojaseve. Postoji mnogo drugih mogućih protivnika. Koncentriraj se na njih. No, budeš li se previše zafrkavao s mojim sinom, onda je jasno gdje ćeš završiti - u bolnici. I to na dugo vremena. Stoga, zaboravi na to. Vajlder je nevjerojatan borac i ima razoran udarac. Reći ću vam sada, Tajson je broj jedan, a Vajlder definitivno broj dva i neće ga pobijediti niko osim mog sina - zaključuje Džon.

Kakve god bile želje Tajsonovog oca, sada je poprilično jasno da ćemo 18. jula u Las Vegasu gledati trilogiju, s obzirom na to da je proteklog vikenda Bronzani Bombarder aktivirao svoje pravo na novi susret.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.