BORILAČKI SPEKTAKL

Habib Nurmagomedov se vraća u oktagon: Određeni datum i mjesto

Sport Avaz.ba
20.07.2020 13:03

Habib Nurmagomedov

Foto: AFP

Poslije smrti oca Abdulmanapa, dagestanski MMA borac Habib Nurmagomedov odlučio je da se vrati u oktagon. Šampion lake kategorije najvjerovatnije će braniti UFC pojas 19. septembra u Abu Dabiju protiv Džastina Gejdžija!

Ovu informaciju potvrdio je Habibov menadžer Ali Abdelaziz, a iako je predsjednik UFC-a Dejn Vajt nedavno naglasio da će ta organizacija ostaviti Nurmagomedova na miru bar neko vrijeme. Ipak, branilac pojasa je već odredio kada će natrag u oktagon...  Potpuno suprotno tome, mediji su čak prethodnih dana prenosili informacije da će se Habib penzionisati. 

- Habib se ne povlači. On ima neke ciljeve i neke stvari da postigne. Siguran sam da će Dejna Vajt svima staviti do znanja kada će se Habib boriti. Imamo blokbaster glavni događaj između Habiba i Džastina Gejdžija. Dvojica najboljih u lakoj kategoriji i skorijoj historiji. Vidjeli smo šta je Džastin uradio svom prethodnom protivniku. Rašrafio je Tonija Fergusona i učinio da izgleda kao potpuni amater - rekao je Abdelaziz za TMZ sport. 

Komentari

NA VRH