BORILAČKI SPEKTAKL

Tajson: Želim se opet boriti

Teško je primati udarce od Majka pa moram prije razgovarati sa svojom porodicom i vidjeti hoćemo li ovo ponoviti, rekao je Roj Džons Jr.

Tajson i Džons. Društvene mreže

G. Š.

29.11.2020

Egzibiciona borba između legendarnog 54-godišnjeg Majka Tajsona (Mike Tyson) i 51-godišnjeg Roj Džons Jr. (Roy Jones Jr.) završila je neriješenim ishodom.  Meč kojeg su svi iščekivali s uzbuđenjem i znatiželjom na kraju nije razočarao, iako na kraju osam rundi nije proglašen pobjednik. Svaka je runda trajala dvije umjesto uobičajene tri minute. Na kraju meča kada je trebalo proglasiti pobjednika Tajson je djelovao svježije od Džonsa Jr. 

- Jako sam sretan što sam opet bio u ringu. Iako su ove dvije minute djelovale kao nekada tri, želim se opet boriti. Moramo ponoviti meč, želim revanš", rekao je na kraju meča Tajson koji se nakon 15 godina vratio u ring.

- Zadovoljan sam neriješenim rezultatom, dodao je nekadašnji prvak svijeta u teškoj kategoriji.


- Udarci u tijelo su svakako uzeli danak, kazao je Džons Jr., bivši svjetski prvak u četiri različite težinske kategorije čija je zadnja borba bila 2018.

- Svi vole Majka, i ja volim Majka. Ali teško je primati udarce od Majka pa moram prije razgovarati sa svojom porodicom i vidjeti hoćemo li ovo ponoviti.

Ovo je bio njihov prvi međusobni meč, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.