OKTAGON

Pokazao šta misli o svemu, Habib napustio Abu Dabi, neće biti na Mekgregorovom meču

Mnogi su očekivali sučeljavanje

Nurmgomedov otišao sa svojim timom. Instagram

N. Demirović

21.1.2021

UFC 257 konferencija za medije prošla je u gotovo prijateljskom raspoloženju među sudionicima glavne dvije borbe priredbe koja se održava nadolazećeg vikenda, a takva su na kraju bila i sučeljavanja. Bez ikakvih napetosti, borci su jednostavno odlučili sve što imaju ostaviti za prezentaciju u oktagoni, piše Fihtsite.

Konor Mekgregor (Conor McGregor) i Dastin Poire (Dustin Poirier) ipak su razmijenili par rečenica, no bez ikakve napetosti, za što mnogi smatraju kako Mekgregoru ne ide u prilog, odnosno da bi sigurno u borbu ušao s prednošću da je na neki način protivniku "ući u glavu", kao što je to napravio 2014. godine i time si višestruko olakšao posao. 

Sve oči su uoči ovog meča koji se održava za vikned bile uprte i u Habiba Nurmagomedova, a on je očigledno pokazao šta o svemu misli. Dagestanac je danas napustio je Abu Dabi gdje je bio kao dio tima svog bratića Umara Nurmagomedova, koji je na UFC on ESPN 20 priredbi debitirao u sjajnom borbom i pobjedom prekidom u drugoj rundi. Habib je na Fight Islandu odradio još neke aktivnosti, poput promocije svojih proteinskih čokoladica te sastanka s Denom Vajtom (Dana White), nakon kojeg su obojica izašli s istog uz različite izjave. 

Ono što je najvažnije je činjenica da se zbog povratka kući neće nalaziti u publici na UFC 257 priredbi, iako ga je tamo publika očekivala, a posebno sudionici dvije glavne borbe. Nema sumnje kako su Majl Čendler (Michael Chandler), Den Huker (Dan Hooker), Konor i Dastin imali namjeru obratiti se direktno Habibu, gledajući ga u lice, ali to sad neće moći učiniti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.