ODBRANIO NASLOV

Fjuri: Vajlder mi nije želio iskazati poštovanje, on je idiot

Britanac razočaran ponašanjem Amerikanca

Fjuri: Odbranio titulu svjetskog WBC prvaka teške kategorije. AFP

A. V.

10.10.2021

Nakon što je u 11. rundi nokautirao Dionteja Vajldera (Deontay Wilder) i odbranio titulu svjetskog WBC prvaka teške kategorije, britanski bokser Tajson Fjuri (Tyson Fury) je izjavio da ga je razočaralo ponašanje Amerikanca poslije borbe.

- Iznova dokazujem da me nikada ne smete otpisati. Nije to bila moja najbolja borba, ali izvukao sam ono pravo kada je bilo najpotrebnije - rekao je Fjuri.

Bila je to treća borba dvojice dvojice, poslije kontroverznog remija 2018. i pobjede Fjurija prije dvadeset mjeseci.

- Prišao sam mu, rekao mu 'svaka čast', a on mi je rekao da ne želi da mi pokaže nikakvo poštovanje. To me je veoma iznenadilo. On je idiot. Molim se za njega, i zahvalan sam što obojica u jednom komadu idemo svojim porodicama - kazao je Britanac, koji je Amerikancu nanio tek drugi poraz u karijeri.

- Bila je to izvanredna borba. Nema nikakvih izgovora, Vajlder je vrhunski borac, baš me je namučio. Uvijek kažem da sam najbolji borac na svijetu, ali on je drugi. Nikada ne sumnjajte u mene – kada je ulog najveći, uvijek ću pokazati ono što je potrebno - dodao  je Fjuri.

Potom je istakao da će uživati u ovoj pobjedi prije nego što počne da razmišlja o narednim borbama.

- Ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda. Bio sam na podu i potom sam pobijedio. Velikan sam ove divizije. Bilo je nekih nesigurnih trenutaka, ali ni u jednom trenutku nisam gubio vjeru. Nastavio sam, borio se, i došao do udarca za nokaut. Čim sam poslao taj udarac, znao sam da mu nema povratka. Bila je to sjajna trilogija, bio mi je potreban dobar partner za ples. On je to bio, ali nema revanša, gotovo je. Vajlder je gotov. Nema više Dionteja Vajldera“, zaključuje 33-godišnji Fjuri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.