BOKS

Filip Hrgović nokautom do 14. pobjede u karijeri

Hrvatski teškaš prekidom u trećoj rundi savladao njemačkog borca Emira Ahmatovića

A. V.

Hrgović: Rutinska pobjeda

Foto: AGENCIJE


Hrvatski bokser Filip Hrgović (29) u nedjelju rano ujutro po srednjeevropskom vremenu u svom 14. nastupu u profesionalnoj karijeri ostvario je i 14. pobjedu, ovaj puta nokautiravši na početku treće runde Emira Ahmatovića iz Njemačke.

Nakon ispitivanja snaga u prvoj rundi, deset centimetara viši i 8,5 kilograma teži Hrgović dva je puta u drugoj rundi slao svog protivnika na pod, no nakon dvaju odbrojavanja do osam meč je ipak nastavljen.

Za očito uzdrmanog Ahmatovića presudan je bio početak treće runde, kada je uslijed nove serije Hrgovićevih udaraca po treći put završio na podu ringa, nakon čega je sudac prekinuo meč.

Hrgoviću je ovo 12. put da je dvoboj okončao nokautom.

Ahmatoviću (34), rodom iz Tutina u Sandžaku u Srbiji, koji nastupa pod njemačkom zastavom, ovo je bio prvi poraz u profesionalnoj karijeri. U deset profesionalnih mečeva do današnjeg ostvario je isto toliko pobjeda, uz sedam nokauta.

Inače, hrvatski bokser se na priredbi u Las Vegasu trebao suočiti sa Skotom Aleksandrom (Scott Alexander) iz SAD-a, no nekoliko dana prije meča došlo je do promjene zbog povrede Amerikanca, prenosi Hina.

NA VRH

Podijeli članak na