BOKSERSKI SPEKTAKL

U Banoviće stižu bokseri iz šest zemalja: Numanović protiv Toresa za WBF titulu

Pored uvodnih mečeva u olimpijskom i profesionalnom boksu, bit će održan i meč u 10 rundi za "WBF Intercontinental light heavyweight" šampiona

Bh. bokserski tim spreman za mečeve u junu. AVAZ

Piše: M. K.

12.5.2022

U Banovićima, gradu boksa, 10. juna 2022. godine, u Sportskoj dvorani, održat će se bokserska manifestacija koja će, prema najavama organizatora, biti jedna od najbolje do sada organizovanih manifestacija ovog tipa, jer je ovo prvi put da se u Banovićima održava boks meč za neku od internacionalnih federacija u profesionalnom boksu.

Naime, na turniru će nastupiti bokseri iz Njemačke, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

Kolumbijac favorit

Pored uvodnih mečeva u olimpijskom i profesionalnom boksu, bit će održan i meč u 10 rundi za "WBF Intercontinental light heavyweight" šampiona, između Enida Numanovića (22 pobjede) koji je 242. bokser u svijetu u svojoj kategoriji (najbolji iz BiH), i Miguela Toresa (Torres) iz Kolumbije koji je trenutno 153. na svijetu.

- Iako je Miguel Tores favorit u pomenutom meču zbog činjenice da se radi o iskusnom bokseru sa 33 pobjede u profesionalnom boksu, koji dolazi iz Kolumbije gdje imaju dobru školu boksa, nadamo se da će Enid uspjeti, jer je mlađi od Toresa. Nadamo se da će da nametne svoju dominaciju jer u ovaj meč ulazi u najboljoj formi do sada. Činjenica je da se borba vodi u 10 rundi i moramo biti spremni da se meč završi na bodove. Želimo spomenuti i naše prijatelje iz PFHSC iz Sarajeva sa kojima zajedno obavljamo pripreme za meč, istakli su za portal "Avaza" iz stručnog štaba Numanovića.

U duelu Numanovića i Toresa očekuje se dobar boks. AVAZ

Važno je napomenuti da će Enid Numanović, ukoliko pobjedi Toresa koji je bolje rangiran od Numanovića, biti bolje plasiran od Toresa, te će tako ostvariti pravo da se bori za WBC i WBA titule.

Uvodni mečevi

Dan ranije, 9. juna, planirano je održavanje zvaničnog mjerenja boksera i press konferencija gdje će se predstaviti bokseri koji će nastupiti na manifestaciji i koji će raditi uvodne mečeve, kao i Enid Numanović i Miguel Tores koji će odraditi glavnu borbu večeri. 

Službena lica za WBF titulu biti iz Njemačke i Hrvatske.

U uvodnom mečevima će nastupiti Adnan Deronja, Branislav Malinović, Ibrahim Odobašić, Elvis Smajlović, Haris Radmilović, Edis Biberovic i Senad Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.